** AUCTION JOHNNY FRANKEN **

wo 27 jan 2021 - za 06 feb 2021

Johnny Franken

Waarmee moeten we beginnen? De meeste artikels beginnen met “x voorstellen is niet meer nodig” … Wel in dit geval lijkt het ons zeer belangrijk om iedereen eens duidelijk kennis te laten maken met snelheidsvirtuoos Johnny Franken uit Meeuwen Gruitrode (Limburg). We gebruiken het woord “virtuoos” wat in Van Dale te boek staat als “iemand die ergens heel goed in is” … Wel Johnny is HEEL erg goed in wat hij doet. Wekelijks kop spelen op de vitesse en als hij er zin in heeft, ook nog even het leven zuur maken van de gevestigde waardes op de (grote) halve fond.

Johnny begon in 1998 met duiven, maar een kleine tien jaar later vluchtte hij weg van de hoogspanningskabels in Bocholt naar zijn nieuwe thuisbasis in Meeuwen Gruitrode. Al snel maakte Johnny, werknemer bij “Goodlife”,  furore op zijn prachtige gemetste hokken. De eerste inbreng was er eentje van net over de grens, daarna volgde de eerste duiven van Pierre Matthijs, die een echt schot in de roos bleek te zijn. Deze basisrassen werden nog aangevuld met diverse top duiven, wat de fundering van vandaag vormt.

Momenteel beschikt Johnny over één der snelste kolonies van het land, zijn asduiftitels en kampioenschapstitels op NATIONAAL niveau bewijzen dat. Het is ons een raadsel hoe deze top melker en vooral top mens, zolang onder de radar is kunnen blijven. Wij stellen u graag enkele van zijn cracks voor:

2256857-2015
9° Nationaal Asduif Snelheid KBDB 2018

5114699-2017
1° Nationaal Asduif Snelheid KBDB 2019
11° Nationaal Asduif Snelheid KBDB 2018

Beide heren zijn kinderen van super kweker 5052326-2009 “DAD” rechtstreeks bekomen van Pierre Matthijs. De kweker en speler van de wereld beroemde “New Freddy”, nu de stamvader voor het fameuze PIPA ELITE CENTER.

Beperken tot de snelheid hoeft echter niet, ook deze toppers huizen bij Johnny op het hok:

5047736-2012 ook weer rechtstreeks Pierre Matthijs gekoppeld aan de 5127000-2012 kweekten de volgende toppers:

2086916-2014
1° Nationaal Zone Chateauroux
21 – 25710 Nationaal Chateauroux

2086928-2014
1° Nationaal Zone Bourges
11 – 7479 Nationaal Bourges

U ziet, die van Franken kunnen ook een kilometertje meer verteren!

Hoe die topresultaten behaalt worden? Eigenlijk vrij simpel, een ouderwets, maar meer doch degelijk systeem. Bij aanvang van het seizoen krijgen de weduwnaars een kuurtje van 7 dagen tegen tricho en vervolgens gaat er de rest van het seizoen appelazijn of Naturaline in het water op zondag en maandag. Drie weken in het vliegseizoen krijgen de duiven een driedaagse kuur tegen de luchtwegen en op woensdag gaan er vitamines over een basis sportmengeling. En het voornaamste dat u moet onthouden is de 70% prijs regel. Alle duiven die daar niet aan voldoen, mogen niet blijven. En moeilijker moet je het allemaal niet maken volgens Johnny.

Als we hem vragen naar de ideale duif is zijn antwoord ook kort en bondig: “Mijn ideale duif is de duif die vroeg vliegt” uiteraard zien we allemaal graag dat de stuitbeenderen goed gesloten zijn en een mooi oog is altijd leuk voor de foto. Maar niemand kent het, enkel de uitslag spreekt de waarheid. Johnny voegt er nog aan toe dat hij wel niet van herrieschoppers houdt op het hok. Rustige duiven hebben zijn voorkeur.

Johnny Franken is het levende bewijs dat zelfs in 2021 nog top melkers onder de radar vertoeven. Hij is een man van weinig woorden, maar des te meer van grootse daden. Johnny blinkt niet uit met “fancy” pedigrees, flyers en namen die luiden als een klok. Hij laat simpelweg de uitslagen en titels voor zich spreken.

Veel succes in het komende seizoen, maar vooral een goede gezondheid Johnny en wij hopen dat je in de toekomst de eer krijgt die je verdient! Je bent een WARE kampioen!


Eef Mertens
Bonnenverkoop.be

Gemiddeld bod veiling: € 400,00
8 loten in deze veiling
Weergave:
yellow-pigeons.jpg
Advertentie

YELLOW PIGEONS

be/
DUIVENFOTOGRAFIE + OOGFOTO EXCLUSIEF DESIGN & DRUKWERK
colette.jpg
Advertentie

We love Colette

welovecollette.be/
Op 8 september 2016 krijgen wij de diagnose dat ons dochtertje, Collette geboren op maandag 25 januari 2016 , te Wilrijk in het Sint-Augustinus ziekenhuis, een groot hersenletsel heeft hetwelk zich spreidt over 70% van de rechter hersenhelft. De dag dat ons leven als ouders voorgoed veranderde.