WE LOVE COLLETTE VZW

“Collette, een meisje van 5 jaar uit Malle, liep ten gevolge van een herseninfarct bij de geboorte een groot hersenletsel op. Hierdoor heeft zij hersenverlamming (ook cerebrale parese of kort CP genoemd). Concreet houdt dit in dat zij moeilijkheden heeft bij het bewegen van de linkerhelft van haar lichaam. Zo is wandelen zeer moeilijk. Haar arm en hand kan ze amper bewegen, noch aansturen. Ze krijgt permanent sondevoeding. Sinds augustus 2019 heeft Collette een zware vorm van epilepsie ontwikkeld. Ze deed reeds verschillende levensbedreigende epileptische aanvallen waar de MUG telkens meer dan een half uur nodig had om haar er doorheen te helpen. Na een lange zoektocht naar geschikte medicatie is gebleken dat haar epilepsie medicamenteus niet te behandelen valt. Gezien Collette door de epilepsie enorm snel achteruit gaat, is een hersenoperatie noodzakelijk. Een eerste operatie om de cognitieve regressie stop te zetten zal men dit jaar nog uitvoeren. Naderhand zal bekeken worden of zij in aanmerking komt voor een tweede operatie dewelke de epilepsie zou kunnen elimineren. De gevolgen van beide operaties zijn groot en zullen een grote impact hebben op Collette haar verdere leven. Een lange weg staat haar en de ouders nog te wachten… Collette haar leven staat een groot deel in het teken van haar handicap. Het is een rugzak die ze meedraagt en altijd zal moeten blijven dragen. Desondanks blijft ze positief. Positief zijn én blijven is dan ook haar boodschap naar iedereen. We laten ons hoofd te vaak hangen. Terwijl we ons beter blijven focussen op de positieve dingen van het leven. Wat natuurlijk niet wegneemt dat Collette haar parcours énorm zwaar is, en er ook af en toe traantjes vloeien… Maar uiteindelijk moet ze weer verder. Blijven vechten en blijven volhouden!”
/
/ /
Antwerpen  België
Contactpersoon
JuMe
Disciplines
  Website https://www.welovecollette.be
  Momenteel heeft deze club geen bonverkopen
  Momenteel heeft deze club geen evenementen
  Momenteel heeft deze club geen fotoalbums
  Naam Locatie
  JuMe Oostmalle
  Uiterwijk Schoonoord
  foto2.jpg
  Advertentie

  YOU FOR TWO

  be/
  ​We zijn een jong gezin: Anne, David, Wout, Tuur & Roel. In januari ‘22 kregen we te horen dat Tuur & Roel een zeldzame, progressieve zenuw- en spierziekte hebben: Ataxie van Friedreich (FA). Ten voordele van hun levenslange therapieën, medicatie en gericht onderzoek zijn we de vzw YOU FOR TWO opgestart. #allforourboys #weneedyou #youfortwo
  colette.jpg
  Advertentie

  We love Colette

  welovecollette.be/
  Op 8 september 2016 krijgen wij de diagnose dat ons dochtertje, Collette geboren op maandag 25 januari 2016 , te Wilrijk in het Sint-Augustinus ziekenhuis, een groot hersenletsel heeft hetwelk zich spreidt over 70% van de rechter hersenhelft. De dag dat ons leven als ouders voorgoed veranderde.
  yellow-pigeons.jpg
  Advertentie

  YELLOW PIGEONS

  be/
  DUIVENFOTOGRAFIE + OOGFOTO EXCLUSIEF DESIGN & DRUKWERK